Отидете към основна версия

1 219 29

Володимир Зеленски отправи поздравления към новия генерален секретар на Съвета на Европа

  • володимир зеленски-
  • поздрави-
  • новия-
  • генерален секретар-
  • съвета на европа

Той подчерта, че Украйна е ангажирана с поддържането и разширяването на тясното си сътрудничество със Съвета на Европа в стремежа към демокрация и справедливост

Снимкa: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави Ален Берсе за избирането му за генерален секретар на Съвета на Европа, предаде Укринформ. Бившият швейцарски президент надделя снощи в надпреварата в две гласувания над естонeца Индрек Сар и белгиеца Дидие Рейндерс. Украинският държавен глава отправи поздравленията си с публикация в социалната платформа "Екс", предава БТА.

"Искрени поздравления за Ален Берсе по случай избирането му на поста генерален секретар на Съвета на Европа", написа Зеленски.

Той подчерта, че Украйна е ангажирана с поддържането и разширяването на тясното си сътрудничество със Съвета на Европа в стремежа към демокрация и справедливост. Освен това президентът на Украйна изтъкна, че е от решаващо значение основните европейски организации да защитават европейския начин на живот и да представляват Европа като пример за върховенството на закона.

"Пожелавам на новия генерален секретар успех във всяко негово начинание по време на мандата му", добави Зеленски. Берсе е заявил, че Украйна ще бъде негова първостепенна мисия, като става въпрос за всички инициативи за подкрепа и защита на Киев, припомня Укринформ.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: