Отидете към основна версия

2 517 6

Евакуираха ферибот от Валенсия за Майорка след пожар в машинното отделение

  • испания-
  • валенсия-
  • пожар-
  • ферибот-
  • майорка

Към момента причината за избухването на огъня не е известна

Ферибот от испанския пристанищен град Валенсия до курортния остров Майорка се запали, в резултат на което около 350 пътници останаха блокирани в морето за около 24 часа, докато чакаха да бъдат поети от друг плавателен съд, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Няма пострадали при инцидента.

Фериботът за автомобили "Тенасиа" отплавал от Валенсия в неделя вечерта и трябвало да пристигне на Майорка в понеделник сутринта, но по средата на маршрута в машинното отделение на кораба избухнал пожар, съобщи снощи италианската корабна компания Джи Ене Ви.

Наложило се "Тенасиа" да спре и първоначално екипажът започнал да се бори с пожара със средствата на борда, но не успял да потуши пламъците и в понеделник следобед капитанът на кораба в крайна сметка наредил евакуация.

По данни на корабната компания професионални пожарникари са били докарани с хеликоптер.

Испанската морска спасителна служба прехвърлила пътниците и част от екипажа, които се наложило да сложат спасителни жилетки, на два други кораба, намиращи се наблизо. Хората трябвало да се спуснат от високия ферибот през спасителна тръба до малки морски спасителни лодки.

След това те били отведени обратно във Валенсия, където бил изтеглен и повреденият ферибот, на който се намирали автомобилите и багажът на пътниците.

Във Валенсия хората били настанени в хотели за една нощ, преди да бъдат транспортирани окончателно до ваканционния остров с автомобилите и багажа си със заместващ ферибот днес, съобщават от корабната компания.

Към момента причината за пожара не е известна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: