9 Юли, 2024 05:04 2 310 6

Евакуираха ферибот от Валенсия за Майорка след пожар в машинното отделение

  • испания-
  • валенсия-
  • пожар-
  • ферибот-
  • майорка

Към момента причината за избухването на огъня не е известна

Ферибот от испанския пристанищен град Валенсия до курортния остров Майорка се запали, в резултат на което около 350 пътници останаха блокирани в морето за около 24 часа, докато чакаха да бъдат поети от друг плавателен съд, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Няма пострадали при инцидента.

Фериботът за автомобили "Тенасиа" отплавал от Валенсия в неделя вечерта и трябвало да пристигне на Майорка в понеделник сутринта, но по средата на маршрута в машинното отделение на кораба избухнал пожар, съобщи снощи италианската корабна компания Джи Ене Ви.

Наложило се "Тенасиа" да спре и първоначално екипажът започнал да се бори с пожара със средствата на борда, но не успял да потуши пламъците и в понеделник следобед капитанът на кораба в крайна сметка наредил евакуация.

По данни на корабната компания професионални пожарникари са били докарани с хеликоптер.

Испанската морска спасителна служба прехвърлила пътниците и част от екипажа, които се наложило да сложат спасителни жилетки, на два други кораба, намиращи се наблизо. Хората трябвало да се спуснат от високия ферибот през спасителна тръба до малки морски спасителни лодки.

След това те били отведени обратно във Валенсия, където бил изтеглен и повреденият ферибот, на който се намирали автомобилите и багажът на пътниците.

Във Валенсия хората били настанени в хотели за една нощ, преди да бъдат транспортирани окончателно до ваканционния остров с автомобилите и багажа си със заместващ ферибот днес, съобщават от корабната компания.

Към момента причината за пожара не е известна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Евемти и отдиха

    3 1 Отговор
    Автомобили багаж и тн за да отидеш на почивка добре че не са си накачили и панелката на тоя бот.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Някоя

    3 4 Отговор
    Сума ти наистини пишете! Ферибота още е в открито море и се тегли към Валенсия. Никой не си е получил превозните средства. Бяха блокирани 13 часа, преди да започне евакуацията. Лично аз звънях на посолството в Мадрид, да уведомя, че има поне 3ма български граждани, един от които мъжа ми. Бяха абсолютно незаинтересовани. Тепърва чакаме камионите си и да видим какви ще са щетите. Дезинформация от централата на GNV
  • 4 Някоя

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Евемти и отдиха":

    Повечето са шофьори с камион. Пътниците са били малко. И общия брой е 411.
  • 5 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Евемти и отдиха":

    Да бе, представяш ли си! Имало хора почиващи различно от тебе. Откачалници!
  • 6 уу КЪВ ЧЕРЕН ПУШЕК...

    0 0 Отговор
    ГЛОБИЧКА ЕМИСИИ СО2...... В МНАШТЕ ТЕЦОВЕ ШО НЕ КАЗВАТ ЧЕ СЕКИ ДЕН ИМА ПОЖАР З ДА НВ ГИ ЗАКАЧАТ..
Новини по държави: