Отидете към основна версия

7 297 108

Руските партизани се зарекоха да унищожат Путин

  • украйна-
  • партизани-
  • руски партизани-
  • русия-
  • путин-
  • владимир путин-
  • война-
  • роман попков-
  • кремъл

Русия на Путин е държава на "абсолютното зло" и като такава не може да има "никакви забранени методи" в борбата с нея

Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Путин е изправен пред нов бунт, тъй като руските партизани се заричат ​​да го унищожат, пише Express.co.uk.

Превратът на Евгений Пригожин и неговата частна армия „Вагнер“ (вече под шапката на военното министерство) се провали, след като той спря похода си към Москва. Но тогава бунтът разкри колко илюзорна е неприкосновеността на режима на Владимир Путин.

Сега един от лидерите на руските партизани заяви, че основните цели на неговата организация са да доведе до унищожаването на „античовешката“ система на Владимир Путин, да прекрати войната в Украйна и да накаже отговорните за „колосалните престъпления“ срещу човечеството.

Роман Попков е един от лидерите на групировката „Роспартизани“, която извършва диверсионни мисии срещу военни и промишлени обекти в Русия. Има два ключови аспекта на мисията на партизаните - наказване на онези, които са "оцапани с кръв" и намаляване на военния потенциал на Русия.

„Една от целите е възмездието, което е много важен морален императив“, обясни той. „Злото трябва да бъде наказано – това е важно за жертвите, важно е за бъдещето".

Попков идентифицира пропагандистите на Путин, които той описва като "оръжия за масово унищожение", като една от ключовите цели за "наказание", както и лидерите на военния и охранителния апарат на Путин. Втората цел на партизаните беше да понижат способността на Путин да води своята война в Украйна.

Той каза, че няма друг начин за унищожаване на Путин и неговия тоталитарен режим, освен чрез използване на сила. "Откакто Путин дойде на власт през 2000 г., ние опитахме различни формати, различни методи за натиск върху тази държава. Няма други начини за борба освен със сила и затова аз съм с партизаните."

Той добави, че Русия на Путин е държава на "абсолютното зло" и като такава не може да има "никакви забранени методи" в борбата с нея. Попков твърди, че въпросът за морала и срама играе голяма роля в убеждаването на хората да поставят всичко на карта и да рискуват живота си, за да се борят с режима на Путин.

Попков подчерта, че неговата група е сред многото активно ангажирани в съпротивата в Русия. Макар че по-голямата част от руското общество подкрепя действията на военнопрестъпния режим на Путин, все още има много руснаци, които са против военната агресия срещу Украйна. Мнозина руски граждани избягаха зад граница, други останаха във федерацията.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 126 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания