Отидете към основна версия

2 199 31

Финландия регистрира незаконно преминаване на границата с Русия с лодка

  • финландия-
  • русия-
  • лодка-
  • граница-
  • незаконно преминаващи границата

Властите на страната все още не планират отварянето на границата с Руската федерация

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Финландските граничари откриха незаконно преминаване на границата между Финландия и Русия с моторна лодка, съобщи пресслужбата на граничната охрана на страната на сайта. .

"На 19 юли граничният отряд на Северна Карелия регистрира незаконно преминаване на границата с моторна лодка в Pyhäjärvi. Лодката с пътници е пресякла границата от Русия към Финландия, след което се е върнала обратно в Русия", поясняват от службата. Според граничната охрана тя е навлязла на 100 метра дълбоко в границите на Финландия. Службата е започнала предварително разследване.

На 16 юли финландският президент Александър Стуб одобри извънреден закон, ограничаващ приемането на бежанци и възможното им експулсиране на границата с Русия. Това предполага, че на търсещите убежище във Финландия може да бъде забранено да влизат в страната или да бъдат експулсирани от държавата.

На 18 юли министърът на вътрешните работи на Финландия Мари Рантанен заяви, че властите на страната все още не планират да отворят границата с Русия, въпреки приетия закон за експулсиране на мигранти. Според шефа на ведомството отварянето на източната граница е без значение.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: