Отидете към основна версия

17 541 304

Руската противовъздушна отбрана е разбита на пух и прах - Украйна празнува успеха в Крим

  • украйна-
  • саки-
  • atacms-
  • сащ-
  • крим-
  • русия-
  • война-
  • пво-
  • владимир путин

Украинските сили атакуваха окупирания Крим с четири ракети ATACMS, доставени от САЩ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна продължава да нанася успешни удари по окупирания от руснаците полуостров Крим, предадоха news.de и newsweek.

По време на атаката срещу база на военновъздушните сили се твърди, че наред с други неща е бил унищожен склад за боеприпаси. Има съобщения за нови загуби за руската армия през последните няколко дни.

Украйна отпразнува провала на руската противовъздушна отбрана в анексирания Крим, след като мощни експлозии разтърсиха военновъздушната база Саки.

Украинските сили атакуваха анексирания Крим с четири ракети ATACMS, доставени от САЩ, ранявайки двама руски военнослужещи, съобщи каналът Astra, позовавайки се на източници в местните служби за спешна помощ.

Дори след повече от две години пълномащажна война, Украйна продължава да използва всички средства, за да се защити от руската инвазия. Целта не е просто да се възвърнат териториите, загубени от февруари 2022 г. Кримският полуостров, който беше анексиран от Русия през 2014 г., също е на път да стане отново украинска територия в бъдеще. Войските от Киев сега твърдят, че са предприели още една успешна атака там.

Склад за боеприпаси е бил ударен във военновъздушната база в западния град Новофедоровка, докато радарна станция е била ударена на място за разполагане на руска противовъздушна отбрана, разположено до село Шелковичное в района на Саки.

Украйна пое отговорност за атаката, заявявайки, че силите на Киев "продължават да унищожават военната инфраструктура на руските нашественици". Това е едно от оперативните летища, които Русия използва за контрол на въздушното пространство, по-специално над района на Черно море, и за нанасяне на въздушни удари по украинска територия.

Атаките срещу Крим се засилиха по време на пълномащабното нахлуване на руския президент Владимир Путин в Украйна, което започна през февруари 2022 г., докато Киев иска да си върне Черноморския полуостров. Регионът беше анексиран от Москва през 2014 г. Руски провоенни военни блогъри наскоро изразиха загриженост относно способността на страната да защити своите ценни активи.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 306 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: