Отидете към основна версия

10 871 37

Германска верига дрогерии спира покупките на Tesla заради подкрепата на Илон Мъск за Доналд Тръмп

  • илон мъск-
  • доналд тръмп-
  • германия-
  • верига-
  • дрогерии-
  • tesla

Мъск, Tesla и кампанията на Тръмп не са коментирали изявлението.

Снимкa: БГНЕС

Германската верига дрогерии Rossmann заяви във вторник, че вече няма да купува Tesla автомобили за корпоративния си автопарк поради подкрепата на главния изпълнителен директор Илон Мъск за кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, предава "Ройтерс", цитирано от News.bg.

Веригата дрогерии, която е сред най-големите в Европа, заяви, че решението ѝ влиза в сила незабавно поради това, което нарече "несъвместимост" между изявленията на Мъск и ценностите, които Tesla представлява.

"Илон Мъск не крие подкрепата си за Доналд Тръмп. Тръмп многократно е наричал изменението на климата измама - тази позиция е в пълен контраст с мисията на Tesla да допринася за опазването на околната среда чрез производството на електрически автомобили", каза Раул Росман, синът на основателя на Rossmann.

Мъск, Tesla и кампанията на Тръмп не са коментирали изявлението.

Позицията на Мъск по проблемите в миналото накара компаниите да се откажат от рекламите си в неговата социална медийна платформа X, което предизвика яростни упреци от страна на милиардера.

Rossmann, който управлява повече от 62 000 служители и повече от 4700 магазина в Германия и други европейски страни, заяви, че ще продължи да използва наличните си автомобили Tesla "по причини, свързани с устойчивостта и опазването на ресурсите".

Компанията не отговори на искане за коментар от "Ройтерс" относно размера на корпоративния си автопарк или броя автомобили Tesla, които използва. Bloomberg съобщи, че компанията има 34 автомобила Tesla сред своите 800 коли.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: