Отидете към основна версия

4 596 151

Войната се върна в Русия, тя ще узнае "какво е отмъщение"

  • украйна-
  • зеленски-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война

Русия искаше да "ни унищожи", но войната се върна при нея, каза украинският президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

Войната "се върна" в Русия, която "ще узнае какво е отмъщението", заяви украинският президент Волидимир Зеленски, цитиран от Франс прес, предаде БТА.

Речта му бе публикувана днес, когато Украйна отбелязва националния си празник - Деня на независимостта. На 24 август 1991 г. страната се отделя от тогавашния Съветски съюз.

Русия искаше да "ни унищожи", но войната се върна при нея, казва украинският президент на видеозаписа, който според него е направен в граничния район, откъдето бе извършено нахлуването в руската Курска област по-рано този месец.

Украинският президент Володимир Зеленски отправи вчера призив към съюзническите държави, като заяви, че Киев се нуждае от оръжия навреме, а не от обещания, предаде Ройтерс.

"Навременната доставка е от решаващо значение в момента. Някои пакети бяха обявени и гласувани, но все още не са доставени на Украйна. Сраженията на фронта се водят със снаряди и техника, а не с думи като "утре" или "скоро", подчерта Зеленски в редовното си телевизионно обръщение.

След вчерашната си среща с индийския премиер Нарендра Моди Зеленски подчерта, че Индия подкрепя териториалната цялост на Украйна. „За нас е важно, че Индия остава привърженик на международното право и подкрепя нашия суверенитет, нашата териториална цялост“, отбеляза Зеленски. Той добави, че оценява факта, че Моди е започнал посещението с отдаване на почит на децата, загинали при руския удар по детска болница през юли.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 81 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: