Отидете към основна версия

2 487 30

Един от наръганите в Солинген не усетил никаква болка заради адреналина

  • солинген-
  • германия-
  • пациенти-
  • адреналин-
  • тероризъм-
  • сириец-
  • болка

В такива моменти тялото отделя толкова много адреналин, че човек може да не усети нито болка, нито страх от смъртта

Снимка: БГНЕС/ EPA

Животът на тежко ранените при нападението с нож в Солинген вече е вън от опасност, предаде ДПА, като се позова на медици, съобщи БТА.

"Всичките четирима пациенти, които все още се лекуват, са вън от опасност", каза пред "Велт Те Фау" директорът на болницата в Солинген Томас Щандъл.

Останалите ранени пациенти са настанени в болници в градовете Вупертал и Ремшайд. Двама от тези в Солинген не са се нуждаели от грижи в интензивно отделение, но въпреки това един от другите двама е трябвало да бъде включен на изкуствено дишане за няколко часа, каза Щандъл. Състоянието на ранения бързо се е стабилизирало и той е успял да отговори на въпроси, свързани с нападението.

"Пациентът ми разказа, че всъщност не е усетил никаква болка, но се е навел, за да помогне на жена, която е кървяла от рана на врата, и тогава е усетил нещо като тъп удар по гърба си", каза Щандъл. Очевидно това е било дълбоко забиване на нож, засегнало голяма вена в гръдния кош. В такива моменти тялото отделя толкова много адреналин, че човек може да не усети нито болка, нито страх от смъртта, заяви Щандъл.

Ако няма непредвидени инциденти, като например инфекции на раната, физическите последици от нападението са преодолими, каза той. "И четиримата пациенти имат много добри шансове да се възстановят напълно", заключи лекарят.

Психологическите последици, от друга страна, все още не могат да се прогнозират, отбелязва ДПА. В интензивното отделение през нощта е имало на разположение професионални консултанти и психолози.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: