Отидете към основна версия

1 570 94

Всички руснаци са отговорни за агресията срещу Украйна, според 76% от украинците

  • украйна-
  • агресия-
  • русия-
  • руснаци-
  • украинци-
  • отговорни

64,5% са на мнение, че руското население подтиква ръководството на страната да продължи войната срещу Украйна.

Снимкa: БГНЕС

Всички жители на Русия са отговорни за агресията срещу Украйна, според 76% от украинците. 20% от анкетираните не са съгласни с това мнение, съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на данни от проучване на фондация "Демократични инициативи" и Център "Разумков", цитирано от Фокус.

В украинското общество съществува единомислие по този въпрос – само 4% нямат ясна позиция. Независимо от възрастта, респондентите до голяма степен споделят убеждението за колективната отговорност на руските жители.

Освен това, 64,5% са на мнение, че руското население подтиква ръководството на страната да продължи войната срещу Украйна.

На този етап от войната, мнозинството от украинците (64%) са убедени, че руската агресия е била неизбежна след възстановяването на независимостта на Украйна. В противовес на това, онези, които смятат, че конфликтът е можел да бъде избегнат, са в малцинство (18%).

Също така, мнозинството от респондентите (59,5%) са убедени, че независимо от условията за прекратяване на настоящата война с Русия, в бъдеще Руската федерация отново ще нападне Украйна.

Според руския Левада център, абсолютното мнозинство от жителите на Русия (75%) подкрепят войната с Украйна.

Според проучване на Левада център, около 30% от руснаците очакват Путин да нанесе ядрен удар по Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: