Отидете към основна версия

1 478 6

Южнокорейската армия премахва китайските камери от базите си

  • южна корея-
  • китай-
  • северна корея-
  • сигурност-
  • камери

Камерите са програмирани да бъдат свързани със специален сървър в Китай, но няма потвърдено изтичане на информация

Снимка: БГНЕС/ EPA

Южнокорейската армия неотдавна премахна близо 1300 произведени в Китай камери за наблюдение, инсталирани в базите ѝ, обезпокоена от потенциалните рискове за сигурността, съобщи днес агенция Йонхап, цитирайки военен представител, предаде БТА.

Камерите са програмирани да бъдат свързани със специален сървър в Китай, но няма потвърдено изтичане на информация, допълни Йонхап. Тези камери са доставени на южнокорейска компания, а китайският им произход е установен по време на инспекция на оборудването по-рано тази година, каза неназованият служител.

Камерите не са използвани за охраната на силно укрепената демилитаризирана зона между двете Кореи, а за наблюдение на войски, преминаващи военно обучение, както и по периметъра на оградите на базите, посочва Ройтерс. Южнокорейското министерство на отбраната заяви днес, че тече процес на премахване на камерите китайско производство и заменянето им с други, без да уточнява чие производство ще бъдат.

Миналата година австралийският външен министър заяви, че военното и външното министерство на страната премахват камерите за наблюдение, произведени от китайски фирми, от обектите си след съобщения, че използвана в тях технология представлява риск за сигурността, посочва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: