26 Август, 2024 12:36 8 295 33

Северна Корея разполага на границата ракетни установки с обсег от 110 км

  • северна корея-
  • азия-
  • ракети-
  • южна корея-
  • ким чен ун

Ким Чен Ун е наблюдавал доставката на 250 нови установки за тактически балистични ракети

Северна Корея разполага на границата ракетни установки с обсег от 110 км - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ракетните установки, които този месец Северна Корея заяви, че планира да разположи по границата си с Южна Корея, вероятно ще могат да изстрелват ракети с обсег до 110 км, което би им позволило да стигнат то провинция Чхуннам, разположена южно от Сеул, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА по-рано съобщи, че лидерът Ким Чен Ун е наблюдавал доставката на 250 нови установки за тактически балистични ракети, които бяха описани като модерни оръжия, проектирани лично от него.

Според експерти Пхенян може да използва тези оръжия, за да атакува или заплашва Сеул. Служители от южнокорейското разузнаване обаче се отнасят скептично към въпроса дали Северна Корея има достатъчно ракети за всички тези установки с оглед на оръжейните ѝ доставки за Русия по силата на двустранното им военно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А с манджата

    8 13 Отговор
    как са?

    Коментиран от #3, #11, #12, #14, #22, #30

  • 2 НАБЛЮДАТЕЛ

    8 29 Отговор
    Е, и какво? Една ракети 100-250 кг взрив. Видяхте руските "велики" колко струват. Максимум етаж от вход на панелка. А само Самсунг има бюджета да финансира поне няколкостотин антиракетни системи, Другите корпорации на юг не коментираме. Корейски автомобили, кораби и електроника всички употребяваме. Смятайте

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Град Козлодуй

    38 7 Отговор

    До коментар #1 от "А с манджата":

    Господине, Отидете и Сам Проверете. Щом Живеят и имат Ръст на Населението, значи Имат и Ядене. И ние Имаме, но Изчезваме като Нация.
  • 4 Българин

    27 9 Отговор

    До коментар #2 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Човече, нито Германия, нито Ю Корея, нито Япония, нито Канада, нито Австралия или Австрия или Белгия са от тн ,,Супер сили". Какво ползваш в ежедневието си и какво не, не определя силните на деня, в случая на века. Виж кои държави и защо се наричат ,,Супер сили" пък ти си цъкай на Самсунга. Смятай.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 НАБЛЮДАТЕЛ

    11 36 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    То и Путин смята Русия за супер сила, ама трета година една бивша комунистическа държава с огромно количество съветски шпиони и реално започнала войната без армия му разказва играта. Всички дрънканици за великите руски / постсъветски / победи се оказват като всичко комунистическо - крадеш и не си гладен,

    Коментиран от #15, #26, #29

  • 6 Ми руските

    5 17 Отговор

    До коментар #2 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    всъщност са корейски. Зелената слива всъщност е синя слива. Християнинът Путин всъщност е мюсюлмански евреин. И так далее, и тому подобнее.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Здрасти! Дай пари за пасти! Та, проверихте ли кои и защо се наричат супер сили? Ю Корея и Самсунг от тях ли сахахахаха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 голям смях

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "А с манджата":

    НЯМАТ СИГУРНО БАНАНИ ПЪК НИЕ ТУКА МАЙМУНИТЕ ЯДЕМ БАНАНИ
  • 13 Иво

    4 5 Отговор
    Бре. Да не би дебелия кореец да напада Русия. По кой ще стреля с тия китайски ракети. ха ха
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин

    16 5 Отговор

    До коментар #5 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Не ми отговори но въпроса. Кремъл пипа меко в Украйна. Факт. Но ми пиши, защо нейто и сащ след 20 г откинаа като куЧка от пес в Афганистан? Колко е военният бюджет на талибаните и колко на сащ и нейто?

    Коментиран от #20

  • 16 НАБЛЮДАТЕЛ

    9 12 Отговор
    Не съм забелязал южнокорейците да се пъчат че са супер сила. Просто работят, инвестират в наука, ползват наученото и печелят поради което живеят богато. Тукашните "ач кьопеци" лаят, лигите им текат, но си подвиват опашката кога скимтят даже за няколко рубли в повече
  • 17 Сталин

    27 6 Отговор
    Северна Корея имат ядрени оръжия,балистични ракети,сателити ,не като България която произвежда само цървули

    Коментиран от #19, #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иво

    9 11 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Браво много съм горд с постиженията на Сев. Корея. Даже мисля да емигрирам при дебелия кореец. 🤩🤩

    Коментиран от #21

  • 20 НАБЛЮДАТЕЛ

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Типичен комуно генно модифициран мозък . 600000 жертви, трилион $ държавни загуби, реално игнориране от технологичния свят. и ???? Социалните въпроси не се решават за година или две. Рано или късно и руснаците ще поумнеят / тоест ще игнорират страха от комуномародерите/
  • 21 Сталин

    14 6 Отговор

    До коментар #19 от "Иво":

    Не си прави труда,там не приемат цървули,да им развалят държавата
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Справедлив

    20 9 Отговор
    Севернокорейците са със светлинни години пред нас. За нашия народ му трябваше поне два века комунистическо развитие за да достигне равнището на севернокорейците. Джендърския капиталистически път на развитие по които тръгнахме, ще ни довърши като нация
  • 24 Справедлив

    16 3 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Те и цървули не могат вече да правят .Да си видял някъде да се предлагат. Навсякъде - само вносна стока. Реалността е че сме се затрили като нация

    Коментиран от #25

  • 25 Рая на света

    5 12 Отговор

    До коментар #24 от "Справедлив":

    Щом не се смяташ за българин, прав ти път към рая на света. Поне имаш избор: Русия или Северна Корея.
  • 26 Минувач

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    От поста ти става ясно, че си наистина много неосведомен, не си си направил труда да помислиш над фактите и тогава да прецениш.
    Първо - да кажеш, че Украйна е някаква си бивша комун. държавица и затова била слаба армията и??? Още преди войната Украйна е ранкирана под номер 22 в света по отношение на армията и. Това е държава с огромна територия, т.е. трудна за превземане на терен, осигуряване на тил след настъплението и т.н.. Това е държава с над 44 милионно население, т.е. може да предостави огромна армия. Това е държава, чието население наред с руснаците знае, как да воюва, в кръвта им е (не са страхливи араби или разглезени западняци).
    Второ - самите украинци, както и Западът си казват, че без външната помощ, Украйна ще падне за седмици. Тя от ден 1 е безкрайно подпомагана с пари, оръжия, разузнаване, съвети, сателитна комуникация, от скоро и с изключително важната електроенергия. Без всичко това, Украйна отдавна нямаше да е в състояное да воюва изобщо. Справка - когато САЩ нападат, те първо измислят повод, после сформират коалиция, после напълно изолират нападната държава от всякаква външна помощ, после пращат стелтовете да ликвидират ПВО-то, а после пращат и бомбандировачите и артилерията да изравнят всичко, преди да пуснат пехотата. Украйна е всичко това наобратно и затова се държи, а Русия е изолирана, санкционирана и медийно нападана и въпреки това пак напредва. При война 1:1 Русия и Украйна, мачът щеше да е свършил за няколко месеца, разбира се
  • 27 Минувач

    4 2 Отговор
    ....мачът щеше да е свършил за няколко месеца, разбира се не 3 дена, но за месеци, докато Украйна свърши оръжията си, няма финанси да води война и тогава, започвайки да търпи все по-големи загуби на фронта, щеше да капитулира.
    И всичко това не е пропаганда. Това са фактите, разисквани и на Запад, затова и не спират с помощите. Тук не става въпрос, кой е добрия и кой е лошия във войната, а само фактите.
    И двата народа са много, много добри бойци, факт! Количеството армия е почти еднакво на терен, Украйна има неспиращ приток на помощи отвън, а освен това и се е окопала, което е по-лесното от нападението. Русия пък трябва да атакува, което изисква повече хора и оръжия, използва основно планиращите бомби, за да премахне основния коз на украинците - укритията, които в градска среда ти дават поне 3-кратно предимство, ако се защитаваш.

    Коментиран от #32

  • 28 Гост

    3 4 Отговор
    Южна Корея да разположи Томахоук...
  • 29 инфо

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Наблюдател, ти през крив макарон ли "наблюдава", че написа толкова много небивалици...
  • 30 Дедо

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "А с манджата":

    Рупат гювеч с камъни ала ким.
  • 31 Един българин

    4 9 Отговор
    Тоя с идиотската прическа да не изпитва търпението на ю.корея Япония и САЩ че ще яде паламарката накрая
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Охотник

    0 1 Отговор
    И за Русия квичаха много глупости. Но гризнаха дървото. Колониалните плъхове могат да бълват дезинформация. И само толкова.
Новини по държави: