Отидете към основна версия

8 608 101

Страна от НАТО направи разочароваща прогноза за войната в Украйна

  • нато-
  • нидерландия-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • рубен брекелманс

Нидерландия обяви, че западните страни трябва да гледат реалистично на случващото се в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министерството на отбраната на Нидерландия направи разочароваща прогноза за войната в Украйна – а именно, че тя няма да приключи и през 2025 година, предаде агенция УНИАН.

Военният министър Рубен Брекелманс заяви, че войната в Украйна няма да приключи нито тази, нито следващата година, „така че трябва да бъдем реалисти и да не повишаваме очакванията“.

„Не мисля, че войната ще свърши тази година, не мисля, че ще свърши и следващата година. Разбира се, трябва да предоставим на Украйна възможно най-голяма военна подкрепа, но трябва да бъдем реалисти, защото ситуацията на бойното поле е много трудна. Това означава, че трябва да направим повече, но също така не трябва да поставяме твърде високи очаквания“, обясни той пред LRT.

Брекелманс отбеляза, че е необходимо да се гледа в дългосрочен план и да се гарантира, че европейските граждани продължават да искат да подкрепят Украйна, „така че не трябва да създаваме фалшиви очаквания и хората да не бъдат разочаровани“.

Той добави, че човек трябва да бъде оптимист, но в същото време и реалист. Според него Русия е наистина мощен противник и може да води тази война с такава интензивност много дълго време.

„Ако погледнете оценките за това какво може да произведе руската военна индустрия и броя на хората, които може да мобилизира, тези цифри са наистина огромни. Русия играе игра на числа и за Украйна е много трудно да се защити от нея“, посочи нидерландският военен министър.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 54 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: