Отидете към основна версия

171 2

The Times: Войната в Украйна може да стане вечна, има разногласия между Киев и НАТО за нейния край

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • зеленски-
  • владимир путин-
  • сащ

Западните съюзници на Киев нямат общо мнение за това как трябва да завърши войната. Украйна не иска да се отказва от свои територии.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Има големи разногласия между Украйна и нейните западни съюзници относно това как трябва да изглежда краят на войната с руския агресор, пише в. The Times.

Украинският президент Володимир Зеленски ще представи своя „план за победа“ във Вашингтон. Съединените щати вече заявиха, че са се запознали с някои от общите части на плана и го смятат за практичен. Въпреки товаКиев и Западът може да имат различни възгледи за победата и не е ясно дали съюзниците на Украйна вярват, че врагът наистина може да бъде прогонен.

Западът смята, че една от целите на плана на Зеленски е да запази подкрепата на съюзниците. Има значителна умора от Украйна на Запад и нарастващо усещане, че е дошло времето за прекратяване на конфликта, дори ако това означава установяване на „грозен мир“.

В същото време, пише изданието, западните съюзници нямат общо мнение за това как трябва да завърши войната. Вместо да разреши тези разногласия, Западът се крие зад празната мантра, че Украйна трябва да реши. Не желаейки да адресира директно различията си относно това как трябва да приключи този конфликт, Западът не успя да постигне съгласие по няколко ключови дилеми.

В същото време, се казва в статията, дори най-отявлените съюзници на Украйна са скептични, че Киев ще може да върне цялата окупирана територия с военни средства.

Ако Украйна продължи да отказва да признае всякакви териториални загуби, конфликтът ще се превърне във „вечна война“. След определен момент ще настъпи изтощение и военният конфликт ще варира между епизоди на брутални битки и временни примирия, но няма да приключи.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: