Отидете към основна версия

558 8

Израел обяви предстоящ удар срещу цели на Хизбула

  • израел-
  • ивицата газа-
  • ливан-
  • атака-
  • цивилни

Те ще са в долината Бекаа в Ливан. Призовава се местното население да напусне района

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелската армия се готви скоро да удари цели на шиитската организация Хизбула в долината Бекаа в Източен Ливан и призовават местното население да напусне опасните райони. Това каза на брифинг говорителят на израелската армия Даниел Хагари.

„Готвим се да атакуваме терористични цели в долината Бекаа в Ливан в близко бъдеще. "Хизбула" съхранява стратегически оръжия там в цивилни сгради и използва населението като живи щитове, като умишлено ги излага на риск“, каза той.

Представител на израелската армия призова жителите на този район на Ливан да не се доближават до обекти, свързани с дейността на Хизбула. "Стойте далеч от тях за вашата собствена безопасност и защита. Виждате какво правим сега в Южен Ливан. "Хизбула" планира да използва тези оръжия за нападение на израелска територия. Няма да позволим това“, добави Хагари.

От началото на деня израелските военновъздушни сили продължиха да извършват масирани атаки срещу Южен Ливан. За тяхна цел са обявени военни обекти на шиитската организация Хизбула. Според изявления на израелска страна, ударите се нанасят в отговор на продължилите месеци обстрели на северните райони на еврейската държава от частите на Хизбула, поради което десетки хиляди израелци бяха евакуирани от граничната зона. По последни данни на израелската армия от сутринта вече са атакувани над 300 цели на Хизбула. в Ливан.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.

Свързани новини