Отидете към основна версия

2 506 90

Ако те заловят или убият! Камала Харис посъветвала Володимир Зеленски да подготви свой наследник в Киев

  • володимир зеленски-
  • камала харис-
  • украйна-
  • русия-
  • война

През есента на 2022 г. тази възможност изглеждаше реална, тъй като американските разузнавателни агенции съобщиха, че Путин сериозно обмисля използването на тактически ядрени оръжия - в един момент вероятността за това се оценяваше на 50 на сто

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепрезидентът на Съединените американски щати Камала Харис, по време на Мюнхенската конференция по сигурността през февруари 2022 г. е убедила украинския президент Володимир Зеленски да се подсигури, като подготви свой наследник за поста президент на Украйна, ако бъде заловен или убит, според новата книга "Войната на журналиста Боб Удуърд, заместник-редактор на The Washington Post.

Камала Харис поиска от Зеленски да осигури наследник в страната, за да запази стабилността, "ако го заловят или убият".

Удуърд също така твърди, че Харис се опитва да подтикне френския президент Еманюел Макрон към действия през есента на 2021 г. в подготовка за това, което според американското разузнаване ще бъде значителен военен акт от страна на Русия срещу Украйна.

Удуърд сравнява провала на американското разузнаване в Афганистан със "забележителното прозрение", което американското разузнаване е имало за плановете на Русия преди пълномащабното ѝ нахлуване в Украйна през 2022 г. Според автора "най-деликатната" дипломация на Байдън е била да се опита да предотврати ядрен удар от страна на Русия.

"През есента на 2022 г. тази възможност изглеждаше реална, тъй като американските разузнавателни агенции съобщиха, че Путин сериозно обмисля използването на тактически ядрени оръжия - в един момент вероятността за това се оценяваше на 50 процента. Особено трескави опити да се върне Москва от ръба на пропастта имаше през октомври същата година, когато Русия изглеждаше, че полага основите на ескалация, като обвини Украйна, че се готви да взриви мръсна бомба", се посочва в книгата.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: