Отидете към основна версия

1 278 166

Зеленски: Украйна очаква да стане член на ЕС за по-кратък период от време, отколкото се предвиждаше

  • украйна-
  • европейски съюз-
  • член-
  • володимир зеленски

Зеленски заявява, че когато Украйна е получила статут на кандидат за членство в ЕС, той е провел среща с всички лидери на държавите членки.

Снимка: БГНЕС

Украйна очаква да стане член на Европейския съюз за по-кратък период от време, отколкото се предвиждаше. Това изисква постоянство. Това е коментирал президентът на Украйна Володимир Зеленски в документален филм за перспективите на страната, съобщава РБК-Украйна, цитирано от Фокус.

Зеленски заявява, че когато Украйна е получила статут на кандидат за членство в ЕС, той е провел среща с всички лидери на държавите членки. Повечето от тях са го предупредили, че "от кандидатурата до преговорите ще минат 6-8 години, а от преговорите до членството в ЕС – 10 години."

"Сигурен съм, че ще преминем през всички тези етапи и ще бъдем в ЕС по-рано от предвиденото. Ако продължим да действаме решително и упорито", подчертава президентът.

Той обръща внимание на факта, че Украйна вече е приела редица закони, "които страните от ЕС приемат от години" поради вътрешни спорове и борба за власт. В Украйна този етап "не е бил забелязан", тъй като е бил "ускорен."

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: