Отидете към основна версия

2 105 33

Джо Байдън за охраната на Доналд Тръмп: Само да не поиска F-15!

  • сащ-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • камала харис

Стопанинът на Белия дом заяви, че е наредил на кандидата за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп да бъде осигурена същата сигурност, както ако той беше президент

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп се ползва с охрана, равна на тази, ако и в момента е действащ президент на САЩ.

Това става ясно от коментар на Джо Байдън, цитиран и от уебсайта на Белия дом.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е наредил на кандидата за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп да бъде осигурена същата сигурност, както ако той беше президент. В отговор на въпрос по време на брифинг във връзка с урагана Милтън, Байдън отговаря "Вижте, казах на отдела да му даде всичко, от което се нуждае. Все едно е действащият президент", а и дори се пошегува: "Стига да не поиска F-15."

Преди това самият Доналд Тръмп поиска да бъде охраняван от армията, а The Washington Post съобщи, че представители на предизборния щаб на бившия президент на САЩ са се обърнали към американските власти с искане да засилят сигурността му. Според журналисти тези искания са били формирани, след като американското разузнаване е получило информация, че Иран продължава активно да се стреми да елиминира Тръмп.

Също така Тръмп претърпя два инцидента по време на своята предизборна кампания за втори мандат. Това доведе и до оставки на високо ниво заради пробивите в сигурността. От "Сикрет сървис" не са отговорили на конкретни въпроси относно дискусиите с кампанията на Тръмп, но говорител каза в изявление, че Тръмп получава "най-високите нива на защита".

През юли месец на предизборен митинг в Пенсилвания политикът беше прострелян в дясното ухо. А в средата на септември службите заловиха нападател, дебнал в продължение на часове край голф клуба му във Флорида.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.

Свързани новини