Отидете към основна версия

3 772 52

Военни от САЩ редовно пътуват до Киев. Разкриха причината за тези посещения

  • украйна-
  • сащ-
  • нато-
  • война-
  • русия-
  • дарил уилямс

Американците получават ценни уроци от украинската армия, но не се месят в нейните решения

Снимка: БГНЕС/ EPA

Военни от НАТО редовно пътуват до украинската столица Киев, предаде сайтът Defense One, позовавайки се на американския генерал Дарил Уилямс, ръководещ американските операции в Европа и Африка.

„Малък брой“ високопоставени военни пътуват до Киев, за да се учат от пълномащабната война, която Русия започна през февруари 2022 година. Те получават информация от първо лице за случващото се на бойното поле, но не се месят в работата на украинските въоръжени сили, става ясно от информацията.

Екипът от американските военни може да работи само в посолството на САЩ и не предоставя съвети на украинските власти.

САЩ също така са адаптирали собствените си съоръжения за обучение в Германия, за да имитират по-добре тактическата среда за украинските части, които идват там за обучение. Уроците, извлечени от този екип, оформят начина, по който армията подхожда към своята стратегия.

Руските ракетни удари по украинските войски подчертаха необходимостта командните пунктове да станат по-трудни за откриване от вражеските сили, пише Defense One. Украинците препоръчват да се инвестира в производството и складирането на боеприпаси и в създаването на множество места за поддръжка на оборудването. Те също така препоръчаха създаването на заздравена инфраструктура за съхранение и командване и контрол.

Войната в Украйна има една положителна роля – тя дава възможност на НАТО отблизо да се учи за начина, по който Русия води война. Западните страни взимат много уроци от грешките на руската армия.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че страната му ще продължи да се сражава срещу руските нашественици, дори ако западните съюзници на Киев не се съгласят да подкрепят неговия „план за победа“. Към днешна дата няма реална перспектива Украйна да влезе в НАТО – нещо, което Киев поиска, но не получи положителен отговор.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: