Отидете към основна версия

1 585 2

Трима убити при боеве в Украйна

  • украйна-
  • свят-
  • боеве

За да избегне изтичане на поверителната информация, Комисията е информирала всяка страна само за индивидуалните рискове без да се посочват тези за Общността като цяло

Снимка: АП/БТА

Най-малко трима души бяха убити, а други дузина ранени при избухнала престрелка през изминалата нощ в град Мариупол, разположен в Източна Украйна на брега на Азовско море.

До инцидента се стигнало, след като проруски активисти нападнали база на полицията в града.

Голяма група въоръжени проруски протестиращи пристигнали в базата и поискали войските да подкрепят бунта им срещу прозападното правителство на страната.

В отговор избухнала престрелка, при която загинали трима от протестиращите, а други 12 били ранени.

На фона на тази напрегната обстановка в Украйна Женева ще бъде домакин на четиристранни разговори, посветени на ситуацията в Украйна. В тях ще участват първите дипломати на Русия, Украйна, Европейския съюз и САЩ.

Западът обвинява Кремъл, че подкрепя и подклажда бунта в проруските региони на Украйна.

Междувременно стана известно, че Европейската комисия е предала на всяка страна-членка на ЕС анализ на последиците, които би имало за дадената държава евентуално налагане на по-тежки търговски и финансови санкции на Русия, предаде Ройтерс.

За да избегне изтичане на поверителната информация, Комисията е информирала всяка страна само за индивидуалните рискове без да се посочват тези за Общността като цяло.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: