Отидете към основна версия

1 034 0

Консерваторите печелят в Германия

  • евроизбори-
  • германия-
  • избори-
  • еп-
  • вот
Снимка АП/БТА

Консерваторите печелят на изборите за Европарламент в Германия, сочат предварителните данни от екзит половете, съобщава местното издание thelocal.de.

Според първоначалните данни избирателната активност в Германия е малко по-висока, отколкото на последните избори за ЕП през 2009 г.

Според Лисабонския договор, броят на германските евродепутати в Европейския парламент е най-голям – 96.
Германски народен съюз ще има 36%; втара е Германска социалдемократическа партия с 27.5 %, Зелените са с 10,5%, Свободна демократична партия има 3%, Люва партия 7.5 %,  Алтернатива за Германия -  6.5 %.

Формацията "Алтернатива за Германия" иска страната им да излезе от ЕС. Каузата на германските противници на европейската идея не е разпускане на Европейския съюз или прогонване на имигрантите, а излизане на страната от еврозоната и връщане към старата валута.

Германия притежава 96 места, за които претендират 1053 кандидати. В Германия гласоподавателите са 64,4 милиона души, които ще гласуват за 25 партии и политически движения. За първи път тази година в страната няма никакви процентни бариери. През февруари съдът премахна границата от 3%, което ще позволи към ЕП да се насочат и представители на крайнодесни и националистически организации.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Германия май поглежда към шистовия газ

    Германия възнамерява да отмени забраната за използването на технологията фракинг, която се използва при промишления добив на шистов газ, съобщава Ф ...
    05.06.2014
    2 236
    2
  • Варварите пред портите на Европа

    Европейският съюз е изправен пред най-голямото си предизвикателство от своето създаване. Това е основният извод от проведените през миналата седмиц ...
    26.05.2014
    3 175
    0
  • СИРИЗА и Златна зора с пробив в Гърция

    Лявата радикална коалиция СИРИЗА в Гърция води с малка преднина пред дясната Нова демокрация на премиера Андонис Самарас. Това показват първите рез ...
    25.05.2014
    1 157
    1
Новини по държави: