25 Май, 2014 19:36 1 033 0

Консерваторите печелят в Германия

  • евроизбори-
  • германия-
  • избори-
  • еп-
  • вот
Консерваторите печелят в Германия - 1
Снимка АП/БТА

Консерваторите печелят на изборите за Европарламент в Германия, сочат предварителните данни от екзит половете, съобщава местното издание thelocal.de.

Според първоначалните данни избирателната активност в Германия е малко по-висока, отколкото на последните избори за ЕП през 2009 г.

Според Лисабонския договор, броят на германските евродепутати в Европейския парламент е най-голям – 96.
Германски народен съюз ще има 36%; втара е Германска социалдемократическа партия с 27.5 %, Зелените са с 10,5%, Свободна демократична партия има 3%, Люва партия 7.5 %,  Алтернатива за Германия -  6.5 %.

Формацията "Алтернатива за Германия" иска страната им да излезе от ЕС. Каузата на германските противници на европейската идея не е разпускане на Европейския съюз или прогонване на имигрантите, а излизане на страната от еврозоната и връщане към старата валута.

Германия притежава 96 места, за които претендират 1053 кандидати. В Германия гласоподавателите са 64,4 милиона души, които ще гласуват за 25 партии и политически движения. За първи път тази година в страната няма никакви процентни бариери. През февруари съдът премахна границата от 3%, което ще позволи към ЕП да се насочат и представители на крайнодесни и националистически организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: