Отидете към основна версия

2 067 11

Френският финансов министър ще се срещне с шефовете на PSA и Renault

  • psa-
  • renault-
  • льо мер

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер заяви, че ще се срещне днес с ръководителите на местните автоконцерни Renault и PSA, за да обсъдят как да се помогне на сектора след внезапния спад в производството, причинен от коронавирусната епидемия. Това предаде Reuters.

"Днес ще говоря с шефовете на Renault и PSA, тъй като производството в автомобилния сектор бе преустановено", каза Льо Мер пред бизнес радиото BFM.

Финансовият министър обясни, че срещата ще бъде насочена специално към това, да се гарантира, че второстепенните подизпълнители се третират справедливо, добавяйки, че е изключително важно големите компании да ги подкрепят.

Льо Мер каза също, че правителството разполага с редица инструменти, включително национализация, чрез които да осигури оцеляването на водещите предприятия. Той не посочи кои големи компании има предвид.

"Ситуацията е ясна. Изключено е да се наблюдава как големи френски компании, бизнес икони, изчезват. Ако за да защитим националното си индустриално наследство, трябва да прибегнем до национализация, то ние сме готови да стигнем дори толкова далеч", добави той.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини