Отидете към основна версия

7 346 35

Лекари от Пловдив на разпит заради COVID-19

  • полиция-
  • кола-
  • пловдив

Медиците от болница "Свети Мина" съобщили за защитни и предпазни средства

Двама лекари от МБАЛ „Свети Мина” са били викани за разпит след публикации в медиите,че в лечебното заведение липсват защитни средства и оборудване, както и че част от персонала е напуснал поради тази причина, съобщават от trafficnews.bg.

Вчера в Районна прокуратура е образувано досъдебно производство за всяване на смут с невярна информация в средствата за масова информация. За разпит в отдел икономическа полиция са били повикани кардиолозите д-р Румен Стоилов и д-р Цветан Деведжиев.

Те са със съставени протоколи по закона за МВР. Предстои изискването на още информация от болницата, както и разпит на свидетели.
Припомняме, че Румен Стоилов и Цветан Деведжиев сигнализираха до медиите, че сестри в болницата напускат, заради липса на предпазни средства. МБАЛ “Свети Мина” бе една от болниците, определени от Кризисния щаб, да приемат пациенти със съмнения за вируса.

На 14 март пък в публичното пространство, д-р Стоилов съобщи за жена, която е приета в МБАЛ „Св.Мина” със съмнения за COVID-19, и която почина. Медикът публично разказа, че при приема на 84-годишната пловдивчанка, персоналът не е имал оборудване, както и защитни облекла, маски и ръкавици. Не са им били предоставени и тампони за тестове за коронавирус.

В сряда стана ясно, че жената е с отрицателен тест за заразата. От прокуратурата започнаха досъдебно производство за лекарска грешка, довела до смъртта на починалата пловдивчанка.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини