Отидете към основна версия

5 802 46

Марешки: Ето как Ф-16 изяде по заплата и половина

  • веселин марешки-
  • коронавирус-
  • covid-19

Помощта за бизнеса трябва да е 80/20

Снимка: БГНЕС

„Мерките за подпомагане на бизнеса трябва да са много повече от 60/40, според нас, трябва да са 80/20, минимум. Трябва да се вземат и много повече мерки, но когато някой ни попита, ще ги кажем. От три седмици казваме, че освен кризисен здравен щаб, трябва да има и икономически такъв, който да се бори със „смъртността“ на малкия и средния бизнес“. Това заяви в програма „Хоризонт“ на БНР Веселин Марешки.

Според него всяка стотинка трябва да се харчи целенасочено, в интерес на държавата и на народа. „Представяте ли си, че мярката 60/40, за която ще изхарчим милиард, милиард и нещо, можеше да бъде 120 в полза на българските граждани? Можеше държавата да изплати заплата, заплата и половина на хората, ако не бяхме изхарчили милиарди за безсмислените железа- военните самолети“, допълни лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС.

Марешки бе категоричен, че актуализацията на бюджета е минималното, което трябва да се направи. Но ВОЛЯ ще иска и много по-силни мерки за по-голяма защита на малкия и средния бизнес и на гражданите.
Има шанс ВОЛЯ да подкрепи поисканата от управляващите гъвкавост от 10 милиарда лева. "Не смятам, че някой ще си позволи да изхарчи и един лев за някакви безумия.

Целият ресурс на държавата трябва да е насочен първо към справяне със здравния проблем, а после към даване на възможност на бизнеса да работи, за да успеем да излезем здрави - и икономически, и здравно - от тази криза", каза той.
В ефира на БНР Марешки съобщи, че се е изследвал за коронавирус в РЗИ- Варна.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.

Свързани новини