Отидете към основна версия

3 914 5

Вирусът променя навиците на наемателите

  • турция-
  • къщи-
  • наем-
  • изисквания-
  • коронавирус

Съседите търсят все повече извънградски имоти

Керем, Турция (Снимка: Shutterstock)

Пандемията от коронавирус започна да дава отражение върху наемния пазар в Турция. Все повече клиенти проявяват интерес към къщи извън големите градове. „За последните две седмици търсенето отчита силен ръст. Той е предимно от клиенти, които живеят в мегаполиса Истанбул, столицата Анкара, както и в други големи градове“, коментират посредници, цитирани от турското издание Daily Sabah.

Сред основните причини породили тази тенденция е, че хората трябва да работят от вкъщи. Често им се налага да са в една стая, а това им пречи и нерядко се стига до конфликти между съпрузите. Поради това клиентите, поне временно търсят жилище с още една стая, а по-големите семейства и къщи. Друго изискване е към къщата да има и градина, за да могат децата да излизат поне там да си играят.

Част от наемателите са на мнение, че карантината ще продължи и през лятото. „поради това част от тях търсят към къщата да има градина, където да си засадят плодове и зеленчуци, а други – басейн, за да може в него да си играят децата“, допълват брокери.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини