Отидете към основна версия

11 072 140

Възраждане: Край на извънредното положение – веднага!

  • възрааждне-
  • коронави-
  • мерки

Няма по-силен репресивен модел от страха и глада, на който са подложени българите

След 3 седмици извънредно положение, равносметката показва – нараснала безработица. Отварят се нови пунктове на бюрата по труда, за да могат да осигурят възможност за регистрация на новите безработни граждани. Към момента българските управляващи не дават точна информация за мащаба на безработицата, но за всеки мислещ човек е ясно, че той е огромен. Това се посочва в позиция на партия "Възраждане".

Липсата на адекватни икономически мерки към работници и предприемачи доведе до доубиване на остатъците от българската икономика. Хиляди български семейства са изправени пред страха от недоимък и неизвестно финансово бъдеще. Българското правителство, в партньорство с щаба за борба с епидемията, ни споделя ежедневно броя на заболелите и починалите от COVID-19. Описва ни апокалиптични картини, за да защити приложените от него мерки.

Никой не ни казва обаче колко са случаите на хора, починали от инфаркт и инсулт от началото на извънредното положение в резултат от създаваната от самите управляващи и техните медии паника. С колко са се повишили случаите на домашно насилие вследствие на нарасналото напрежение в българското семейство? Колко подготвени са нашите учители като ресурс, за да водят дигитално-обучителния процес? Как са подпомогнати те? Колко адекватно усвоен е учебният материал, който се преподава в домашна обстановка, докато в един дом се съвместява домашен офис и учебна стая?

Българският народ е поставен в кошмарна ситуация. Тя е провокирана от вирус, който несъмнено е опасен, както и други вируси, но е предизвикана от неадекватните мерки на българското правителство. Правителство, което трябва да бъде зорко наблюдавано от обществото за решенията, които взима в периода на изолация. Правителство, което е некомпетентно и заграбващо властта, въпреки нежеланието на гражданите да бъдат представлявани от него.

Време на диктатура, маскирана като демокрация. Време, в което властимащите са намерили повод да затворят гражданите по домовете им, да им ограничат правото на слово и гражданските им права, за да могат да злоупотребяват с власт.

Ние от Възраждане сме категорични: Край на извънредното положение – веднага!

След като не могат да се вземат адекватни икономически мерки, да се премине към по-лек режим на социален живот, като всеки гражданин и работодател се ангажира с вземането на ясно определени и точно разписани мерки за ограничаване на заразата.

Няма по-силен репресивен модел от страха и глада, на който са подложени българите. Или пада извънредното положение, или пада България. Пред нас, българските, граждани избор няма!

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 78 гласа.

Свързани новини