Отидете към основна версия

3 317 12

Унгария: Ще отменим извънредното положение, когато изчезне заплахата

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • юдит варга

Правим само това, което правят всички в Европа

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарската министърка на правосъдието Юдит Варга отхвърли обвиненията на Брюксел, че Будапеща използва пандемията, за да ограничи правата на гражданите и да увеличи влиянието на премиера Виктор Орбан, предаде ТАСС.

"Извънредното положение ще бъде отменено, когато вече няма опасност", увери Варга в публикувано вчера интервю за германския в. "Велт". "Това е обективен критерий", подчерта тя. Според министърката, кога ще приключи пандемията и няма да има необходимост от въведените мерки не се решава в Унгария, но ще бъде очевидно в международен план, предава БТА.

"Унгария прави само това, което правят всички в Европа", добави Варга и обеща, че "ще отменим извънредното положение не по-рано и не по-късно от необходимото".

В средата на миналия месец Унгария въведе извънредно положение с цел борба с пандемията, предизвикана от коронавируса. Страната затвори границите си, забрани масовите събирания и ограничи работното време на ресторантите. Освен това властите обявиха мораториум върху плащането на кредитите до края на годината и освободиха предприятията от сектора на услугите от данък върху работната заплата.

На 30 март унгарският парламент предостави извънредни правомощия над премиера Виктор Орбан за борба срещу разпространението на коронавируса. Решението беше подложено на остри критики в ЕС, припомня ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини