Отидете към основна версия

12 145 116

Връщат автомобилите, които нямат документ за влизане в София

  • софия-
  • трафик-
  • коронавирус

Трафикът на КПП-тата за влизане в столицата е по-малък от очаквания

Снимка: БГНЕС

Колона от автомобили чака на входа на София от магистрала "Тракия". От МВР съобщиха за БНР, че трафикът е по-малък от очаквания. Няма напрежение на пропускателните пунктове. Проверките вървят бързо. Водачите, които нямат основателни причини за влизане в столицата, са връщани. Това са основно хора, които нямат служебни бележки, удостоверяващи, че работят в София.

Според полицаи това са граждани, декларирали преди дни при излизането си от града, че по неотложна работа им се налага да отидат в провинцията. Сега се връщат с обяснението, че утре са на работа, но не разполагат с такъв документ. Заради това, макар и след пререкания с проверяващите ги представители на реда, те не са допускани да влязат в София.

Право да влязат в столицата имат единствено представилите коректно попълнена декларация за пътуване и служебна бележка. В нея задължително вече трябва да се посочва и телефонен номер на работодателя, за да могат властите да извършват проверка на предоставените данни.

В 18:00 часа започна вторият за деня времеви прозорец за влизане на превозни средства в София преди утрешния първи работен ден след Великден. Автомобили ще бъдат пропускани до 20:00 часа, след проверка от полицаите на място.

Дошлите на пропускателните пунктове преди 18:00 часа автомобили бяха отклонявани от полицията в отбивка, която води към Равно поле.

Не малко превозни средства бяха върнати от проверяващите полицаи.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 27 гласа.

Свързани новини