Отидете към основна версия

2 703 17

Готвят моловете за повторно отваряне

  • молове-
  • отваряне-
  • мерки

Затворени в тях ще останат увеселителните и игралните зали, баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене, детските и спортни съоръжения на закрито

Снимка: БГНЕС

Моловете са в трескава подготовка да отворят врати в понеделник, съобщи Българската национална телевизия. Според заповедта на здравния министър, в търговските центрове затворени ще останат увеселителните и игралните зали, баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене, детските и спортни съоръжения на закрито.

Във Варна търговските центрове се готвят за предстоящото отваряне при спазване на всички изисквания. Извършва се дизенфекциране на помещенията, специални мерки се въвеждат на входовете и изходите. Указателни табели и стрелки ще показват как ще се извършва движението на клиентите, които задължително трябва да носят предпазни маски.

В най-големия търговски център във Варна тече трескава подготовка за отваряне. Изпълняват се всички изисквания. Вече е направена техническа диагностика на асансьорите, ескалаторите, въздуховодите и климатиците.

"Създадохме условия за завишаване на хигиената, закупихме автоматични диспенсъри, създадохме организация за вход и изход в търговския център от понеделник и нашата охранителна компания ще следи за изпълнението на това" ,заяви директорът на търговския център Иво Генов.

Магазините вече са в готовност да отворят след два месеца на извънредно положение.

Цялата сграда на мола ще се проветрява на необходимото време, а на всеки час ще се дезинфекцират повърхностите, които се докосват от клиентите.

От търговския център призовават клиентите за отговорно пазаруване, носене на маски и спазване на необходимата дистанция.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.

Свързани новини