Отидете към основна версия

4 019 8

Обстановката в Доспат се нормализира, градът се готви за туристи

  • доспат-
  • сърница-
  • коронавирус-
  • смолян

От общинския кризисен щаб ни информираха, че няма проблем да работим, ако спазване всички мерки за защита, заяви пред БНТ хотелиерът Искра Вазова

Снимка: БГНЕС

Обстановката в Доспат се нормализира според данните от Единната информационна система. В града вече се мисли не толкова за ограничителните мерки, колкото за тяхното постепенно отпадане. Както вече беше съобщено, в цех за детски играчки в родопския град пламна едно от най-скорошние огнища на коронавируса у нас.

Според хотелиера Искра Вазова обаче Доспат дори се готви активно за летния сезон.

"В началото хората се пообъркаха, обаждаха се да питат дали ще бъдат отменени резервациите им. Но от общинския кризисен щаб ни информираха, че няма проблем да работим, ако спазване всички мерки за защита. И ние продължихме да посрещаме гости при стриктни мерки - по-честа дезинфекция, спазване на дистанция между гостите, носим маски и ръкавици, и нещата вървят добре", заяви тя пред Българската национална телевизия.

Активният летен сезон в Доспат започва в началото на месец юли и продължава до средата на септември, уточни Вазова и увери, че във всички хотели са приложени мерките за защита.

"Няма защо да се притесняват гостите, подготвени сме за тази ситуация", твърди тя.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини