Отидете към основна версия

5 825 11

Хората бягат от този мегаполис

  • ню йорк-
  • сащ-
  • жилища-
  • наем-
  • покупка

Рекорден брой жилища за наем в Ню Йорк

Снимка: Shutterstock

Обезлюдяването на Ню Йорк вследствие на пандемията продължава. Сред най-засегнатите места е Манхатън. доколкото потенциалните купувачи, както и преди, са по-внимателни по отношение на покупка на имоти в града, броят на сделките с кондоминиуми през последните месеци отчита спад от 34%, а на останалите типове жилища - с 33%. При къщите той е 11%.

По-рано анализатори отчитаха, че заради пандемията и силният ръст на безработицата броят на свободните жилища за отдаване под наем в Ню Йорк е достигнал рекордно високи нива. В същото време средните нива на жилищата в САЩ са достигнали исторически връх.

В Гринуич (Кънектикът), броят на сключените договори отчита ръст от 186% спрямо летните месеци на 2019 г.

Брокери отчитат, че когато става дума за "бягство" от Ню Йорк, те имат предвид най-вече Манхатън и забравят, че в Бруклин и Куинс има много хора, които планират да се местят заради семейството, работата или поради други причини. Също така трябва да се отчете фактът, че Ню Йорк беше дълго време затворен заради пандемията от коронавируса, в резултат на което хората започнаха да се насочват към други райони.

Също така много американци се ориентират за живеене отвъд границите на самия град Ню Йорк, като решават да се установят там, по думите на местни брокери, макар да признават, че към предградията се насочват млади семейства и пенсионери, които са обмисляли "бягство" и преди коронавируса.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини