Отидете към основна версия

5 201 56

Доц. Кунчев: Изолаторите бяха демонизирани. Учудващо е, че у нас нямаме повече заразени

  • доц. ангел кунчев-
  • covid-19-
  • училища-
  • маски-
  • изолатори

"Мълчаливото мнозинство спазва мерките. Тези, които са по-активни по телевизии и мрежи, създават образ на мнозинство", смята доц. Ангел Кунчев

Снимка: БГНЕС

''Бяхме наясно каква ще е ситуацията. Това, което се случва навсякъде, ще става и в училищата. Не можем да направим така, че вирусът да не се предава. Ако мерките се спазват, то рискът в училищата ще е най-малък. Въпросът е правилата да се спазват, но това не ни е силната страна'', Това заяви в предаването "Панорама", излъчващо се по БНТ, главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

''Изолаторите бяха демонизирани. Може би не трябваше да се използва тази дума. Но ставаше въпрос симптомно дете да се отдели, за да може да бъде прибрано. Целта е да смъкнем риска от заразяване с коронавирус в училищата до минимум. Нямаме да намерение да изследваме цели училища. Работата ни е да карантинираме заразените деца и персонал. Това е най-важната мярка.'', аргументира се той.

''Целият процес на носене на маски в училищата е общо 40 минути. Моля, никой да не казва, че това тежко и ще засегне психиката на учениците'', допълни доц. Кунчев.

"Ние ползваме само факти и казваме истината за вируса. Трябва ли да обяснявам на някого, че има вирус, при положение, че само за седмица в Европа имаше 300 000 заразени. Учудващо е, че у нас, при това неспазване на мерките, нямаме повече заразени", заяви още главният държавен здравен инспектор.

"Мълчаливото мнозинство спазва мерките. Тези, които са по-активни по телевизии и мрежи, създават образ на мнозинство", смята доц. Ангел Кунчев.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 29 гласа.

Свързани новини