Отидете към основна версия

5 520 36

Ердоган към Путин: Дай да сложим край на това в Нагорни Карабах!

  • нагорни карабах-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган

В речта си в парламента турският лидер използва случая и за да критикува отново Минската група заради неуспеха ѝ да разреши проблема вече 30 години

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в заявил пред руския държавен глава Владимир Путин, че заедно могат да разрешат проблема в Нагорни Карабах, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

На заседание на парламентарната група на своята партия Ердоган каза, че е обсъдил с Путин по телефона конфликта между Азербайджан и Армения.

"Нека вече да сложим край на това в Кавказ. Ако искаш, нека разрешим заедно тази работа. Вие проведете разговори с Пашинян /арменския премиер Никол Пашинян/, аз ще проведа разговори с моя брат Илхам /азербайджанския президент Илхам Алиев/", цитира собствените си думи пред Путин Ердоган.

"Нека направим искрена стъпка по този въпрос. В позиция сме да сложим край на това", добави турският президент и определи като "хубав разговор" беседата си с Путин по телефона.

В отговор на изразени от руския президент тревоги заради засилващо се участие на бойци от Близкия изток в конфликта, Ердоган е посочил пред Путин, че Армения използва на бойното поле кюрдски бунтовници, предаде Ройтерс.

В речта си в парламента турският лидер използва случая и за да критикува отново Минската група заради неуспеха ѝ да разреши проблема в Нагорни Карабах вече 30 години.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Свързани новини