Отидете към основна версия

6 068 14

Как редовното ядене на люти чушки удължава живота?

  • люти чушки-
  • продължителност на живота-
  • живот-
  • здраве-
  • лют-
  • люта храна

Хората, консумиращи редовно люти чушки, страдат от по-малко опасни заболявания

Снимка: Shutterstock

Редовната консумация на люти чушки намалява риска от преждевременна смърт и удължава продължителността на живота. Това се казва в доклад на Американската кардиологическа асоциация, цитиран от телевизионния канал FOX News, цитиран от actualno.com. Изследователите са анализирали 4729 проучвания от пет от водещите световни бази данни за здравето, сравнявайки резултатите на 570 000 души в САЩ, Италия, Китай и Иран.

Установено е, че хората, които редовно консумират люти чушки, са с 26% по-малко уязвими от смърт, причинена от сърдечно-съдови заболявания, с 23% - от рак и с 25% от смърт по каквато и да е причина, в сравнение с тези, които рядко консумират люто или изобщо не го ядат. Учените посочват, че точната причина, поради която лютите чушки въздействат върху организма на човека по този начин, изисква допълнително проучване, отбелязва още агенция "Фокус". Те обаче отбелязват, че резултатите от изследванията могат да се отдадат на факта, че лютите чушки имат противовъзпалително, антиоксидантно и противораково действие, а също така регулират нивата на глюкозата в кръвта.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.

Свързани новини