Отидете към основна версия

11 839 16

Черен ден за Сърбия

  • сърбия-
  • черен ден-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • белград-
  • ана бърнабич

В Сърбия остават отворени аптеките, бензиностанциите и заведенията, доставящи храна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Днешният ден е още по-черен в Сърбия, написа местният в. Блиц. Изданието от Белград е коментирало изказване на премиерката на западната ни съседка Ана Бърнабич. Министър-председателката тази сутрин по време на посещение в Академията за обществено управление в столицата на балканската държава е заявила, че броят на новите заразени с коронавирусната инфекция е прехвърлил 5000 души, пише Новини.бг.

Ръководителката на органа на изпълнителната власт е посочила още, че страната е ударила нов рекорд по открити носители на заразата от първия случай в Сърбия, установен на 6 март. Тя обаче не е разкрила конкретни данни по отношение на броя на новите инфектирани, смъртните случаи и преборилите смъртоносното заболяване пациенти. Вчера властите в страната са съобщили, че новите случаи са били 4994.

Цитираната медия припомни, че от 21 часа вчера до 6 часа днес в страната са били затворени всички търговски обекти с изключение на аптеките, бензиностанциите и заведенията, доставящи храна. С оглед на създалата се ситуация ние продължаваме консултациите с Оперативния щаб. Вероятно ще въведем още мерки за ограничаването на разпространението на заразата. На този етап обаче ние не виждаме необходимост училищата да преминават на дистанционно обучение, е казала още Бърнабич. Междувременно директорката на Републиканския фонд за здравно осигуряване в Сърбия Саня Шкодрич, е заявила първите дози ваксина против коронавируса ще пристигнат в Сърбия преди Нова година.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.

Свързани новини