Отидете към основна версия

49 250 69

Кризисна ситуация в Северна Македония

  • северна македония-
  • коронавирус-
  • криза-
  • кризисна ситуация-
  • скопие-
  • мерки

Периодът на кризисната ситуация на територията на Северна Македония е 30 дни

Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в Република Северна Македония решиха да въведат кризисна ситуация на територията на страната с цел защита на общественото здраве в условия на пандемия от COVID-19, съобщи вестник "Слободен печат", позовавайки се на правителствената пресслужба.

Периодът на кризисната ситуация на територията на Северна Македония е 30 дни. За това свое решение правителството ще информира президента и председателя на парламента. Правителството на РСМ предложи на президента на страната да вземе решение за участие на част от армията за справяне с кризисната ситуация.

Правителството реши Главният щаб към Центъра за управление на кризи веднага да започне подготовка на план за действие за превенция и справяне с разпространяването на COVID-19, както и да направи пълен преглед на човешките ресурси и материално-техническите ресурси, които са на разположение и план за координирано действие.

Правителството реши също министерството на вътрешните работи, на отбраната, здравеопазването, армията, Центърът за управление на кризи и Дирекцията за защита и спасяване да предоставят всичките си капацитети и ресурси за справяне с кризисната ситуация. От началото на коронавирусната пандемия в Северна Македония има над 50 000 заразени.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 54 гласа.

Свързани новини