Отидете към основна версия

17 661 4

Силен спад в предлагането на тези жилища

  • атина-
  • жилища-
  • краткосрочно наемане-
  • гърция-
  • airbnb

В Гърция почти не се оферират апартаменти за краткосрочно наемане

Снимка: Shutterstock

Рязко спадна предлагането на жилища в платформи за краткосрочно отдаване под наем като Airbnb и HomeAway в Гърция. Понижението е с близо 50%, а на места, като например северна Атина и предградията на гръцката столица, то достига 70%.

В крайна сметка, спадът е най-осезаем в северните предградия на гръцката столица, които винаги са се смятали за рискови по отношение краткосрочното отдаване под наем, поради отдалечеността от големите туристически забележителности и лошата лошата транспортна достъпност. Всичко това караше инвеститорите да се насочат към определени категории наематели. На първо място гърци, които живеят извън столицата.

Стабилно остана търсенето в южните предградия на Атина. Близостта им до плажа помогна в такива райони като Алимос, Глифада, Палайо Фалиро, Вула и Вулиагмени предлагането на жилища за краткосрочно отдаване под наем почти да не намалее.

Най-активен остава пазарът на краткосрочно отдаване под наем в центъра на Атина. В специализираните сайтове се оферират близо 1600 имота. Това е едва с 11% по-малко спрямо февруари 2019 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини