Отидете към основна версия

3 599 9

С колко ще поскъпнат имотите през 2021 година

  • сащ-
  • цени-
  • жилища

Ръст от 6% в САЩ

Снимка: Shutterstock

С близо 6% се очаква да поскъпнат жилищата в САЩ през 2021 г. Продажбите също ще отчетат ръст, благодарение на силното предлагане, коментират анализатори. Всичко това ще стане, въпреки че възстановяването на икономиката ще отнеме значително повече време, прогнозират икономисти. Високото търсене ще доведе до ръст в продажбите със 7% през следващата година спрямо тази. Лихвите по ипотечни заеми ще са 3.4%, независимо от факта, че в момента са на рекорден минимум, съобщава специализираното издание Mansion Global.

Острият дефицит на жилища през 2021 г. леко ще отслабне. Силният пазар на недвижими имоти ще тласне много от собствениците да продадат имотите си. Това ще доведе до сключването на повече сделки, независимо от факта, че цените и ипотечните заеми ще продължат да растат.

Специалистите са на мнение, че продажбата на къщи ще се движи по по-прогнозируема схема. Повече сделки ще има през пролетта и лятото за сметка на есента и зимата.

Луксозните имоти, при които имаше високо търсене по време на пандемията, през следващата година няма да са по-малко атрактивни, благодарение на ръста на търсенето на имоти извън големите градски центрове.

В градовете с високи разходи, като Ню Йорк и Сан Франциско, обемът продажби ще отчете незначителен ръст, тъй като богатите продължават да търсят възможности за дистанционна работа и живот на по-спокойни места.

Големи световни компании като Microsoft и Google, обявиха, че част от техните сътрудници могат да работят от вкъщи постоянно. Именно поради това имотите в малките градове ще са все по-търсени. Като пример, икономистите прогнозират, че продажбата на къщи в Сакраменто, Калифорния, ще се повишат със 17% през 2021 г. спрямо 2020-та.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Супер звезда спечели 6 млн. USD от имота си (СНИМКИ)

    През 2019 г. известната актриса Елън Дедженерис и съпругата ѝ - актрисата Порша де Роси, позната на зрителите като Нел Портър в сериала "Али Макб ...
    14.12.2020
    3 342
    5
  • Драстичен срив на наемите

    Сегашната вълна от коронавирус, която връхлетя САЩ се отрази крайно негативно върху пазара на недвижими имоти. Офисите отново са празни, а това накара ...
    11.12.2020
    5 427
    5