Last news in Fakti

15 Декември, 2020 09:21 3 581 9

С колко ще поскъпнат имотите през 2021 година

  • сащ-
  • цени-
  • жилища

Ръст от 6% в САЩ

С колко ще поскъпнат имотите през 2021 година - 1
Снимка: Shutterstock

С близо 6% се очаква да поскъпнат жилищата в САЩ през 2021 г. Продажбите също ще отчетат ръст, благодарение на силното предлагане, коментират анализатори. Всичко това ще стане, въпреки че възстановяването на икономиката ще отнеме значително повече време, прогнозират икономисти. Високото търсене ще доведе до ръст в продажбите със 7% през следващата година спрямо тази. Лихвите по ипотечни заеми ще са 3.4%, независимо от факта, че в момента са на рекорден минимум, съобщава специализираното издание Mansion Global.

Острият дефицит на жилища през 2021 г. леко ще отслабне. Силният пазар на недвижими имоти ще тласне много от собствениците да продадат имотите си. Това ще доведе до сключването на повече сделки, независимо от факта, че цените и ипотечните заеми ще продължат да растат.

Специалистите са на мнение, че продажбата на къщи ще се движи по по-прогнозируема схема. Повече сделки ще има през пролетта и лятото за сметка на есента и зимата.

Луксозните имоти, при които имаше високо търсене по време на пандемията, през следващата година няма да са по-малко атрактивни, благодарение на ръста на търсенето на имоти извън големите градски центрове.

В градовете с високи разходи, като Ню Йорк и Сан Франциско, обемът продажби ще отчете незначителен ръст, тъй като богатите продължават да търсят възможности за дистанционна работа и живот на по-спокойни места.

Големи световни компании като Microsoft и Google, обявиха, че част от техните сътрудници могат да работят от вкъщи постоянно. Именно поради това имотите в малките градове ще са все по-търсени. Като пример, икономистите прогнозират, че продажбата на къщи в Сакраменто, Калифорния, ще се повишат със 17% през 2021 г. спрямо 2020-та.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокерчета

    22 0 Отговор
    Изгладняхте ли?
  • 2 Аноним

    21 1 Отговор
    Очаква ни безработица и цените на имотите рязко надолу който мисли обратното негов проблем
  • 3 Тъста

    15 0 Отговор
    Сега банки ще разпродават имоти колко щеш. Народ вече не останал в България. Чужденци нещо не бързат да купуват вече. Елате да видите какви цени на имоти по Черноморието, па после ще пишете по въпроса.
  • 4 Bossman

    9 3 Отговор
    На апартаментите би трябвало да падне цената за сметка на къщите.Хората вече започнаха да осъзнават предимствата на една къща.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не лъжете

    6 0 Отговор
    ....хората! Правлиния изказа е "С колко ще поскъпнат имотите през 2021 година в САЩ"!!!
  • 7 На хранилка

    10 0 Отговор
    ... ли сте? Не ви харесват неудобни коментари за нивото на знанията ви!
  • 8 Вади от шкафа

    6 0 Отговор
    И купувай. Герба ще ви изкупят апартаментите . Готви се закон с високи данъци. А вие ваксинирани и под наем ба ГЕРБа.
  • 9 Умен

    1 0 Отговор
    А преди това паднаха с 15% цените!