Отидете към основна версия

4 741 9

Това са храните, които свалят мазнините от корема

  • храни-
  • диета-
  • мазнини-
  • корем-
  • коремни мазнини

За да е ефикасна която и да е диета, тя трябва да е съчетана и с физически упражнения

Снимка: shutterstock

Въпросът за отслабването и по-конкретно отстраняването на излишните мазнини в областта на корема, тормози много хора. Специалистите по хранене имат какви ли не съвети за това, а поредната порция препоръки идва от руския лекаря и телевизионен водещ Александър Мясников. Наскоро, в ефира на телевизионния канал "Русия 1" той обясни как да се отървете от мазнините, натрупани в коремната област.

Според д-р Мясников такива мастни натрупвания могат да бъдат опасни и да доведат до рак, диабет и сърдечно-съдови заболявания: "Когато имате мазнини по корема, те всъщност са навсякъде - бъбреци, черен дроб, черва, сърце. Тази висцерална мазнина увеличава смъртността."

Лекарят препоръчва да се избягват сладкиши и всички храни, съдържащи добавена захар. Сред тях са лимонади, сокове, кетчупи, колбаси и други."Консумацията на захар се е утроила в света", каза Мясников.

Освен това, за да се отървете от коремните мазнини, трябва да спрете да пушите и да пиете алкохол. Също така е изключително важно да спортувате редовно.

Той препоръча и няколко храни, които спомагат свалянето на мазнините.

Ето кои са те:

1. Спанак
Този зеленчук засища много бързо и е богат на калций. Нискокалоричен е, което означава, че гори мазнините със скоростта на светлината и дава много енергия.

2. Бадеми
Те спомагат за укрепването на мускулната маса, а по-здравите мускули означава и по-стегнато коремче.

3. Чесън
Знаехте ли, че чесънът засилва метаболизма и обмяната на веществата в организма? Той спомага за изгарянето на мазнините и детоксикира тялото ни.

4. Ябълки
Нали знаете, че една ябълка на ден държи доктора далеч от вас? Кората на ябълката съдържа много фибри, които топят мазнините и правят корем по-плосък.

5. Яйца
Те са страхотен източник на протеини, а и съдържат витамин В12, който спомага на тялото ни да разгражда мазнините.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини