Отидете към основна версия

2 803 26

Отварят фитнесите и моловете

  • фитнеси-
  • молове-
  • отваряне-
  • пандемия-
  • коронавирус

Залите за спорт ще работят с 50% от капацитета си

Снимка: БГНЕС

Големите търговски центрове и фитнесите отварят от утре. Дейност подновяват кина и танцови школи при определени ограничения. От утре влиза забраната за носене на шлемове и шалове като предпазно средство на закрито. Търговските центрове и моловете официално ще отворят врати, но с намалено работно време - от 10.00 до 21.00 часа, като малолетните и непълнолетни лица ще могат да ги посещават само с придружител.

От утре и кината, и танцовите школи възобновяват дейността си, но при използване на 30% от капацитета на помещенията и при спазване на физическа дистанция, припомня БНР. Задължително е носенето на маски на закрити обществени места, включително в градския транспорт и на открито при струпване на много хора. Новите COVID ограничения обаче забраняват носенето на шлемове, шалове и кърпи като предпазно средство на закрито.

От утре и фитнесите могат да подновят работата си при използване на до 50 на сто от капацитета на помещенията. В залите не е задължително хората да тренират с маски. Владимир Георгиев - собственик на фитнесцентър, изрази опасение дали ще може да се запълни и половината капацитет, след като секторът се оказа един от най-засегнатите от COVID ограниченията. Той призова хората спокойно да влязат в залите и да поспортуват, като увери: "Мерките, които взимаме, са повече от драстични. Ползваме дезинфектанти на ента степен. Всеки клиент, който влезе във фитнеса, си дезинфекцира ръцете, ползват си собствени кърпи. Просто хората да се престрашат и да влязат да видят, че няма нищо страшно".

Междувременно ресторантьорите се отказаха от протестното отваряне на заведенията от утре, 1-ви февруари.

В позиция, изпратена до медиите, от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявиха, че се опасяват от наказателна отговорност, която ще понесат заедно с персонала, за нарушаване на противоепидемичните мерки.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.

Свързани новини