Отидете към основна версия

2 754 42

Директорът на РЗИ-София: Ситуацията е тревожна, столицата пак е в червената зона

  • рзи-софия-
  • д-р данчо пенчев-
  • коронавирус-
  • софия-
  • заразени-
  • рзи

Пенчев отбеляза, че в началото на пролетта ще има достатъчен избор на ваксини за пациентите, които искат да се имунизират срещу коронавирусна инфекция

Снимка: БГНЕС

София отново влезе в червената зона по заболеваемост от коронавирус – 120 на 100 хиляди души. Ситуацията в столицата започва да става тревожна и напрегната. Това заяви директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев в сутрешния бок на bTV.

"Това, което ни кара да бъдем напрегнати, е че вирусът се подмлади. За първи път средната възраст на новодиагностицираните е под 50 години, предупреди д-р Пенчев.

„Вчера имаше и събиране при проф. Ангелов с ръководителите на големите болници. Започва плавното повишаване на хоспитализациите в София-град. Мерките бяха разхлабени преди да получим тази информация. Към момента либерализираните мерки са внимателно прецизирани. Отвориха се само някои молове и фитнес зали. Заведенията ще останат затворени. Очакваме развитието на заболеваемостта, което ще ни даде индикации за това, което ще направим. Абсолютно е възможно пак затягане на мерките“, коментира Пенчев.

Пенчев посочи, че в началото на пролетта ще има достатъчен избор на ваксини за пациентите, които искат да се имунизират срещу коронавирусна инфекция.

Тоой допълни, че общо в Националната референтна лаборатория доказаните случаи на "британския" COVID-19 са 33.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 13 гласа.

Свързани новини