Отидете към основна версия

8 342 17

Проф. Младен Григоров: СЗО от години не работи в полза на здравето на хората

  • проф.младен григоров-
  • коронавирус-
  • сзо

COVID-19 може да доведе до усложняване на артериалната хипертония. Очакват се късни белодробни усложнения, психически разстройства", обясни кардиологът

Снимка: БНТ

Лекарите проф. Младен Григоров, завеждащ отделение „Кардиология“ в МБАЛ-Монтана, и синът му доц. Владимир Григоров, кардиолог в Йоханесбург, ЮАР говориха в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS за новите щамове на коронавируса, проблемите със сърцето и ефективността на ваксините.

"СЗО от години не работи в полза на здравето на хората, изтеглянето на САЩ беше лоша организация. Някои казват, че COVID-19 е история, създадена за рестарт на капитализма. Ваксините бяха претупани по необходимост", сподели професорът.

По думите му трябва да се борим да не се появят и да бъдат ограничени новите мутации на коронавиурса.

"Говори се, че тежката епидемия, смазала Северна Италия, се дължи на големия брой на китайски работници там. Няма болест, в която генът да няма значение, само при травмите е така. COVID-19 може да доведе до усложняване на артериалната хипертония. Очакват се късни белодробни усложнения, психически разстройства", обясни кардиологът в МБАЛ-Монтана.

Той не вижда опасност при гласуването.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.

Свързани новини