Отидете към основна версия

3 588 12

Локдаун в двумилионен град заради... един случай на COVID-19

  • нова зеландия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Нова Зеландия е открила повече от 2000 случая на COVID-19 от началото на пандемията с 26 смъртни случая

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кметът на Оукланд Фил Гоф призова жителите да се ваксинират, след като най-големият град в Нова Зеландия влезе в четвъртата си блокировка през почивните дни, откакто започна пандемията COVID-19, като градът ще губи почти 22 милиона долара на ден поради ограничителни мерки, предава Ройтерс.

Премиерът Джасинда Ардерн въведе седемдневна блокировка в град с два милиона жители поради един случай на зараза с COVID-19, подчертавайки, че „е по-добре да се предотвратява, отколкото да се лекува“, предава Фокус.

Заради този подход множество световни експерти отдадоха почит на Нова Зеландия, която, според тях, прилага един от най-добрите начини за защита срещу COVID-19 в света, но не всички са във възторг от последния „локдаун“, като някои граждани разкритикуваха това решение в социалните мрежи.

Фил Гоф заяви, че градът ще губи около 200 работни места и 21,7 милиона долара на ден поради блокирането.

„Ваксините в Оукланд трябва да бъдат наш приоритет, за да предотвратим бъдещи блокировки, да защитим работни места и доходи и да гарантираме, че Оукланд може да участва в икономическото възстановяване на страната“, каза Гоф.

Във връзка с последната блокировка са отменени или отложени спортните и културни събития, а се стигна и до огромни задръствания, тъй като в петък хората трябваше да чакат с часове на полицейските постове, прибирайки се от работа.

Нова Зеландия е открила повече от 2000 случая на COVID-19 от началото на пандемията с 26 смъртни случая.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини