Отидете към основна версия

1 925 5

Без детски градини в Бяла до края на март

  • бяла-
  • русе-
  • детски градини-
  • коронавирус-
  • мерки

Заповедта е на кмета на русенския град Димитър Славов

Снимка: БГНЕС

Детските градини на територията на Oбщина Бяла, Oбласт Русе, ще бъдат затворени от днес до края на месеца, предаде БНТ. Заповед за това вече е издал кметът Димитър Славов.

Според нея, заради повишена заболеваемост сред децата, спира присъственият образователен процес за детските заведения „Пролет“, „Стадиона“ и техните филиали в общината. Предстои директорите им да създадат необходимата организация за работа от разстояние в домашна среда.

Област Русе е в т. нар. „червена зона“ и затова проведох срещи с лични лекари и представители на болницата в Бяла. Стана ясно, че през последната седмица има сериозен ръст на вирусни инфекции и болни деца и учители с грипоподобни симптоми, характерни и за COVID-19. Има и много карантинирани родители и персонал на детските градини, коментира за БНТ Димитър Славов.

През идната седмица ще продължим да следим ситуацията и в училищата и при необходимост ще коментираме с Регионалното управление на образованието преминаването на учениците към дистанционна форма, допълни Димитър Славов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини