Отидете към основна версия

1 Април, 2021 10:14, обновена 1 Април, 2021 10:14 3 418 77

Костадин Ангелов: Има натиск над болниците

  • костадин ангелов-
  • коронавирус-
  • мерки

Намираме се в най-върховата част на пика на заразата

Снимка: БГНЕС

За последните две седмици има покачване на случаите, за последните няколко дни се намираме в най-върховата част на пика, който е трети поред за страната. Започваме да вървим в най-високата част на платото, надяваме се ситуацията да остане така в следващите дни.

Да, има натиск върху лечебните заведения - най-вече в областите София-град, Бургас, Шумен и Варна. Най-големият натиск е върху психиката на хората. Моля, нека всеки един гражданин да бъде спокоен, да знае, че системата на здравеопазването е готова. Нямаме никакви притеснения", заяви на брифинг здравния министър Костадин Ангелов.

"Нещата в рамките на няколко седмици ще се оправят", добави той.

„Някои от данните показват, че започваме да вървим в най-високата част на платото и се надяваме ситуацията да остане трайна такава в следващите няколко дни“, каза здравният министър.

„Най-големият натиск е този върху психиката на хората. Различни хора се опитват да окажат натиск чрез боравенето със страховете и надеждите на всички българи. Моля, нека всеки един български гражданин да бъде спокоен, да знае, че системата на здравеопазването е готова и е подготвена. Нямаме абсолютно никакви притеснения“, отново подчерта здравният министър.

"Единствената надежда, която имаме, е свързан с увеличения брой ваксинирани българи. Числата за последната седмица са средно около 15 000 ваксинирани на ден. Очакванията са това число да се увеличи с пристигането на допълнително количества ваксини", допълни той.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.

Свързани новини