Отидете към основна версия

1 759 9

Още ваксини! Лондон договори покупката на още 60 млн. дози от "Пфайзер/Бионтех"

  • ваксина-
  • великобритания-
  • пандемия-
  • пфайзер

Предвижда се най-рано от 17 май отваряне на пъбовете и ресторантите, сочи пътната карта на правителството и поради обнадеждаващите данни тя ще бъде следвана

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания ще закупи още 60 милиона дози от ваксините на "Пфайзер/Бионтех", обяви британският здравен министър Мат Ханкок, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

По думите му новият договор за допълнителни доставки ще ускори ваксинационната програма в кралството през следващите месеци на годината. Великобритания е поръчала общо 100 милиона дози от тази ваксина, която е сред трите, одобрени от британския лекарствен регулатор.

Ханкок каза още, че Англия се готви за следващия етап от разхлабването на ограниченията през следващия месец. Предвижда се най-рано от 17 май отваряне на пъбовете и ресторантите, сочи пътната карта на правителството и поради обнадеждаващите данни тя ще бъде следвана, каза той.

По думите на Мат Ханкок Обединеното кралство не разполага с излишък от ваксини, за да го предостави на Индия, която е изложена на смъртоносна вълна от разпространение на вируса и болниците ѝ са претоварени.

Лондон е отпуснал на Делхи медицинско оборудване, но не е в състояние да даде и ваксини, подчерта министърът на пресконференция.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини