Last news in Fakti

29 Април, 2021 07:45 1 744 9

Още ваксини! Лондон договори покупката на още 60 млн. дози от "Пфайзер/Бионтех"

  • ваксина-
  • великобритания-
  • пандемия-
  • пфайзер

Предвижда се най-рано от 17 май отваряне на пъбовете и ресторантите, сочи пътната карта на правителството и поради обнадеждаващите данни тя ще бъде следвана

Още ваксини! Лондон договори покупката на още 60 млн. дози от "Пфайзер/Бионтех" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания ще закупи още 60 милиона дози от ваксините на "Пфайзер/Бионтех", обяви британският здравен министър Мат Ханкок, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

По думите му новият договор за допълнителни доставки ще ускори ваксинационната програма в кралството през следващите месеци на годината. Великобритания е поръчала общо 100 милиона дози от тази ваксина, която е сред трите, одобрени от британския лекарствен регулатор.

Ханкок каза още, че Англия се готви за следващия етап от разхлабването на ограниченията през следващия месец. Предвижда се най-рано от 17 май отваряне на пъбовете и ресторантите, сочи пътната карта на правителството и поради обнадеждаващите данни тя ще бъде следвана, каза той.

По думите на Мат Ханкок Обединеното кралство не разполага с излишък от ваксини, за да го предостави на Индия, която е изложена на смъртоносна вълна от разпространение на вируса и болниците ѝ са претоварени.

Лондон е отпуснал на Делхи медицинско оборудване, но не е в състояние да даде и ваксини, подчерта министърът на пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    8 0 Отговор
    Всички гербери на ваксинация!
    Под строй!
  • 2 Ваксаджийче

    4 1 Отговор
    Ей,ша са избийти ва бате
  • 3 123

    6 1 Отговор
    ковид лyмпените свършиха. Ваксинитв я коша.
  • 4 БЪЛГАРИН

    4 1 Отговор
    Хубаво де, ама какво ни интересува какво са си купили британските шилета?
    Защо мине-немине и я за кралицата, я за меган и принца или нещо от тоя сорт ще ни свеждате до знание?
    Та Британия дори не и в измисленият ЕС ! Какво общо имаме с нея? Да не би да сме съседни държави или кво?
    Ако нямате какво да пишете, публикувайте вицове, поне да е весело! Нас не ни интересува бебето Ричи е пълнило памперсите!
  • 5 Ваксини

    5 5 Отговор
    В Англия за да работиш в болница ли здравен център ти трябват поне 10 ваксини.Правят ти тест и ако нямаш антитела за дадено заболяване се ваксинираш.Иначе не започваш работа.
    Когато ме изследваха се оказа че имам всичките 10,които са направени преди 50-30г.тук в БГ.Ще се ваксинирам и за Covid,но в момента все още имам висок брой антитела защото го изкарах тежко.
    Ваксините са единственото спасение на човечеството,да например ваксината срещу Полиомиелит или детски паралич може да парализира временно или за по-дълъг период краченце или ръчичка,но пък спасява милиони деца по света от тотална инвалидизация.Това е.Винаги ще има жертви от ваксини,но жертвите от болестите са много повече!Това са фактите!
  • 6 колос

    3 0 Отговор
    Как могат да купуват Файзер след като си имат АстраЗенека?

    Коментиран от #7

  • 7 К.К.

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "колос":

    Трябва да попитаме НОЩ, как поръчах ваксини от Санофи, Астра зенека и Джонсън.

    Коментиран от #8

  • 8 Edg

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "К.К.":

    Санофи се провалиха със ваксината .
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    В Германия над 60години ваксинират с астра зенека,Васкеврия,или оксфордско чудо.......Явно са вкарали и Пфайзер-бионтех и по младите с нея....