Отидете към основна версия

2 974 16

Мащабна кампания по ваксинация

  • виена-
  • австрия-
  • ваксиниране-
  • имунизация-
  • коронавирус-
  • пандемия

Имунизират служителите в 10 000 предприятия във Виена

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Безпрецедентна ваксинация започва от днес – 3 май, във Виена. Ще бъдат имунизирани служители в 10 000 предприятия. Инициативата е на Виенската община, Виенската стопанска камара и Обединението на индустриалците с цел да бъдат ограничени разпространението на коронавируса и тежките форми на заболяването. Фирмите, желаещи да участват в нея, е необходимо да заявят това в градския регистър на имунизационната кампания, да назначат координатор на проекта и да разделят своите сътрудници на няколко категории в зависимост риска, на който са изложени.

Първата група е от хора, на които се налага служебно пътуване в чужбина или такива, които работят в среда с висок риск на заразяване. Тук влизат търговски представители зад граница и хора, извършващи високорисков труд като хигиенисти или технически персонал в болнични заведения.

Втората група са сътрудници, които са в пряк контакт с клиенти, например работещи в супермаркети и хората, между чиито работни места няма специални изолации.

В третата група влизат тези, които не са изложени на особен риск от зараза при изпълнение на трудовите си задължения.

За компаниите с над 300 служители ще бъдат оформени мобилни екипи, които ще извършват ваксинацията на място във фирмата. Услугата се предлага и за по-малки фирми, но в този случай те трябва да се групират от по 50 души.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Виена удължава локдауна до 11 април

    Кметът на Виена Михаел Лудвиг обяви снощи решението си да удължи локдауна, който започва на 1 април, от 6-и до 11-и април, предаде БНР. Това решени ...
    30.03.2021
    2 742
    5